Cum extindem durata de viață a bateriei ?

Cum extindem durata de viață a bateriei ?

Pentru a obține cea mai lungă durată de viață a bateriei, există anumite lucruri pe care le puteți face. Sunt lucruri pe care le poate face orice șofer, fără a merge la un service.

Producătorii spun că durata de viață a bateriei este de 5 ani, în timp ce magazinele auto spun că durata de viață a bateriei este de 3 ani. Dar durata de viață a unei baterii se poate lungi dacă e întreținută corespunzător. 


Cinci sfaturi pentru păstrarea duratei de viață a bateriei.

1. Fixați bine bateria 

Bateria trebuie fixată bine înainte de a porni mașina. În caz contrar, bateria de la vibrații se va mișca, ceea ce ar putea provoca deteriorarea componentelor sistemului electric.

2. Limitați utilizarea accesoriilor 

Mașinile moderne au foarte multe accesorii în dotare, cum ar fi cd-player-ul, aparatul de aer condiționat, dvd-uri, porturi usb etc. Evitați utilizarea multor accesorii simultan deoarece acest lucru va reduce considerabil durata de viață a bateriei.

3. Evitați călătoriile scurte 

Este mai bine să conduceți  vehiculul pentru perioade mai lungi de timp. Dacă conduceți în oraș frecvent sau faceți drumuri scurte des, atunci bateria nu va putea să se încarce complet. Astfel bateria nu va avea o viață îndelungată.

4. Testați bateria

Un tester de baterii auto este esențial atunci când încercați să păstrați durata de viață a bateriei. Acest tester va determina nivelul tensiunii de ieșire a bateriei auto. Astfel veți afla când aveți nevoie de o baterie nouă.

5. Curățați bornele

Coroziunea se va forma pe bornele bateriei după un timp. De aceea ar trebui să curățați bornele bateriei destul de des.

Se amestecă apă cu bicarbonat de sodiu și se înmoaie o periuță de dinți. Folosiți periuța de dinți pentru a curăța bornele bateriei.

După ce le-ați curățat puteți să folosiți apă rece pentru a le clăti, utilizați un prosop sau o cârpă curată pentru a le usca. Acest lucru va duce extinderea duratei de viață a bateriei.